Panelclix op de kalender

Panelclix tip: let vooral op donderdag en vrijdag!

Zoals je weet kun je met Panelclix meedoen op 2 manieren. De eerste manier is dat je via e-mail wordt uitgenodigd om mee te doen aan een online onderzoek. Als je snel op de link in de mail klikt, ben je er meestal snel genoeg bij. Als een bepaald aantal deelnemers aan een enquete is bereikt, wordt deze namelijk gesloten en kun je niet meer meedoen.

De tweede manier is om regelmatig de Panelclix website te bezoeken (de URL is hiervoor www.euroclix.nl/survey – moet je wel ingelogd zijn) en daar te kijken of er een onderzoek klaar staat om aan mee te doen. Ik had al een blogpost geschreven waarin ik een stukje software beschrijf die je hierbij kan helpen.

Wat is de beste dag voor Panelclix?

Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je niet elke dag intensief de website van Panelclix kan bezoeken om te checken op nieuwe onderzoeken. Dan is het handig om te weten welke dag je de meeste kans hebt om aan een onderzoek mee te kunnen doen.

Gelukkig houdt Euroclix/Panelclix alles bij voor wat betreft je verdiende Clix. Als ik in mijn data kijk voor de periode 1 april 2015 t/m 31 maart 2016 (dus 1 jaar) zie ik voor ‘het meedoen aan online onderzoeken’ de volgende resultaten.

Dag Clix
Maandag 1760
Dinsdag 3240
Woensdag 2560
Donderdag 4025
Vrijdag 3990
Zaterdag 590
Zondag 50
Totaal 16215

Op volgorde van meeste onderzoeken (in percentage ten opzichte van de totale aantal Clix) ziet het er dan zo uit:

Dag Aandeel
Donderdag 24,82%
Vrijdag 24,61%
Dinsdag 19,98%
Woensdag 15,79%
Maandag 10,85%
Zaterdag 3,64%
Zondag 0,31%
Totaal 100,00%

En dan natuurlijk in een mooie grafiek:

Grafiek van de spreiding van verdiende Clix via Panelclix
Grafiek van de spreiding van verdiende Clix via Panelclix

Zoals je dus ziet zijn donderdag én vrijdag dus niet te missen dagen indien je veel Clix wilt verdienen met Panelclix. Check vooral op die dagen geregeld de website van Panelclix. Je zou misschien zeggen dat het in het weekend dus niet waard is om de website veel te controleren op nieuwe onderzoeken.

Alhoewel ik vermoed dat het aantal enquêtes in het weekend wel een stuk minder is, is dat eigenlijk niet te verifiëren met bovenstaande grafiek. Omdat ik zelf in het weekend veel minder tijd heb gehad om Panelclix te bezoeken, heb ik op die dagen ook veel minder Clix verdiend. Daarom die lage score voor zaterdag en zondag.

Check aan het einde van de werkweek

Naar aanleiding van bovenstaand persoonlijk onderzoekje, kan ik dus wel zeggen dat je vooral op donderdag en vrijdag moet proberen om regelmatig Panelclix te bezoeken. De kans is dan het grootst dat er een onderzoek voor je klaar staat en waarmee je dus weer lekker Clix kunt gaan verdienen!

Bron uitgelichte afbeelding: Dafne Cholet (CC BY 2.0)